Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2015 | 4002 vizualizari

 

In bucataria frantuzeasca, Quiche Lorraine este un preparat gustos pe baza de oua, smantana, bacon si branza invelite intr-o crusta subtire de aluat.
Reteta originala se bazeaza pe coacerea aluatului inainte de a adauga celelalte ingrediente si este o „placinta-deschisa”, adica nu trebuie pus aluat pentru decorare. Acest lucru se face cu felii de rosii, verdeata sau branza rasa.

Quiche Lorraine se serveste rece, la picnicuri sau mese festie in gradina, vara.

Desi este o reteta clasica frantuzeasca, Quiche Lorraine provine din Germania, din regatul medieval Lothringen, pe care francezii l-au redenumit mai tarziu Lorraine.
Initial placinta continea un amestec de oua, smantana si bacon crocant, iar apoi s-a introdus si branza frantuzeasca in reteta. Aceasta a devenit populara si in Anglia din anii ’50, insa englezii i-au adaugat dupa gust ceapa, broccoli, ciuperci, sunca sau fructe de mare.
Quiche se poate servi ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare. Este un produs rustic, care se prepara mai ales in sudul Frantei , In SUA se prepara cu bacon cubulete, ceapa si invelit intr-o crusta mult mai subtire.

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 50 ml apă rece ca gheaţa
  • 100 g unt
  • sare

Umplutura

  • 4 felii cotlet afumat(bacon, sunca afumata, muschiulet)
  • 200 g cascaval
  • 1 ou
  • 150 ml smantana
  • sare
  • 1 ardei kapia
  • 3-4 fire ceapa verde(1 ceapa rosie)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână:

Pregatirea aluatului

Framantam faina cu untul foarte rece si adaugam putina sare.

Adaugam 2 oua intregi si 50 ml apa foarte rece.

Tapetam cu grasime si faina o tava de tarta sau o forma de tort cu margine detasabila. Intindem aluatul in forma, apasam cu degetele aluatul din interior spre exterior ridicand si o mica margine de sustinere.

Cu o furculita facem cateva gaurele in aluat. Punem aluatul in cuptorul incalzit pentru fix 5 minute.

Asezam deasupra aluatului ingredientele pregatite. Amestecam smantana cu oul, cascavalul ras si-l turnam peste aluat.

Deasupra asezam ceapa feliata si ardeiul kapia rondele.

Cele 4 felii de cotlet afumat le asezam intregi deasupra tartei. Dam Quiche Lorraine la cuptor pentru 35-40 minute (foc moderat). Quiche se serveste rece, ca antreu, la pranz, cina sau chiar si ca gustare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine-„plăcintă-deschisă” cu smântână" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:59

mirela0911 1

19.10.2015, 09:52

Tare mult îmi place!

Zamfira 1

21.10.2015, 23:07

Multumesc!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Quiche Lorraine