Racituri

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2011 | 8681 vizualizari

 

Zic din start ca nu mai am..le-am facut de Craciun ...au fost delicioase..ce vedeti alb in poze nu este grasime,ca noi nu mancam gras ,ci este carnea de pui,este portia mea separata de racitura ,cu pui...

 

INGREDIENTE

  • 2 rasoale de porc afumate
  • 2 pulpe de pui(asta suplimentar,daca nu mancati de porc..le-am pus pentru mine astea)
  • 1 radacina telina
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • piper
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • optional 1 plic gelatina(eu am folsit pentru a fi sigura ca se leaga,mai ales ca am pus si pui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

Rasoalele de porc le spalam bine. Pulpele de pui le spalam si le parlim pe flacara,pe puf.

Telina o curatam,o spalam si o taiem bucati mai mari. Morcovii ii curatam si ii spalam. Cepele le curatam,le spalam si le taiem in patru,fiecare.

Intr-o oala mai mare puneti apa. Adaugati carnea de porc mai intai. Cand incepe sa fiarba si sa formeaza deasupra spuma ,o luati. De cate ori se formeaza spuma ,de fiecare data o luati,chiar si surplusul de grasime(daca va plac mai grase,lasati grasimea.). Adaugam toate legumele si foile de dafin rupte. Dupa vreo 25 de minute puneti si pulpele de pui,intregi. Lasam totul sa fiarba,la foc potrivit ,pana carnea este desfacuta foarte bine ,de pe oase.Cand sunt fierte inchideti aragazul.

Usturoiul il curatam si il pisam .

Zeama o punem in alta oala,dar mai intai o strecuram bine. O condimentam cu sare,piper si punem si tot usturoiul pisat. Lasam sa se racoreasca putin si punem si gelatina(mai intai o desfacem in putina zeama de la racituri,intr-o farfurie,apoi o amestecati in toata zeama).

Carnea o desfacem bucatele de pe oasesi o asezam in castronele. Tot ce este grasime o indepartati daca nu va place(eu am indepartat toata grasimea,ce vedeti alb este carnea de pui). Punem si rondele de morcov, apoi cu un polonic turnam zeama. Le dam la rece pana a 2a zi, apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

adry88 1

21.05.2011, 15:50

arata bn

brunetica 1

22.12.2011, 19:30

super

Rocsi 1

22.12.2011, 21:01

Anca

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute "Ambasador"