Ramen cu carne de rata (supa japoneza)

de mihaelar63 in Supe, 1 Feb 2014 | 13740 vizualizari

 

Ramenul este un preparat japonez de supa cu carne si taitei. Originea ramenului se pierde in negura vremurilor, unii spun ca ar fi posibil chinezesc. Se prepara diferit de la o provincie la alta, cu carne de peste, pui, porc etc. De cand am vazut reteta la Bucatarasa noastra Mitinita-Adina http://www.bucataras.ro/retete/ramen-28818.html, am fost curioasa cum o fi varianta japoneza a supei limpezi de carne. Sa stiti ca "levesha" asta japoneza nu m-a dezamagit si am sa repet executia ei cu placere (posibil cu alta carne)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne rata
  • 3 morcovi
  • 3 cm ghimbir
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 2 oua fierte tari
  • codite de ceapa verde
  • 4 linguri sos Teriaky
  • taitei cu preparare rapida Rolton
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ramen cu carne de rata (supa japoneza):

 Se spala curta si se spala legumele si carnea de rata .

Se pune la fiert in oala cu aburi carnea,sarea,morcovul ,ceapa,usturoiul si ghimbirul.

Dupa fierbere se drege gustul cu sos Teriaky care este pe baza de soia .

In fiecare bol de servire puneti carne dezosata , morcovi , codite de ceapa si jumatati de oua fierte tari.

La fiecare portie puneti taiteii peste care turnati supa fierbinte si acoperiti 2-3 minute . Este suficient ca taiteii sa fie patrunsi .

Serviti supa fierbinte .

Sa  aveti pofta buna , curiozitate si ,, curaj'' sa preparati Ramen !!!!

TIPS-URI

1

Ramenul ca si sora lui supa de carne romaneasca este foarte bun acum iarna - aliat contra racelii !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ramen cu carne de rata (supa japoneza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Mitinita 1

20.12.2018, 15:38

Ce-mi place cum i-ai zis, levesha ) Ma bucur ca ti-a placut, vezi ce usor se prepara ;P Fetele mele fac foarte des si chiar ca prinde bine pe timp de iarna.

mihaelar63 1

03.01.2019, 15:05

Adinuta -San , I-am zis cum am stiut )

abstract01 1

09.07.2021, 00:49

foarte delicioasa!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ramen