Rasturnata cu banane a la Mala

de babi5 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 4161 vizualizari

 

Pentru ca ma-ti ispitit cu rasturnatele voastre care recunosc arata extraordinar si am apa in gura cind ma gin esc cit de bune sunt ,Am facut si eu ceva cu ce am av ut pe aici ,sa-mi treaca bizdicul .. hi,hi ..

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1,5 pahar zahar (150ml.)
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • coaja de la o lsmie
  • 1 praf de copt
  • putin unt
  • 1 banana
  • 5 linguri zahar pentru caramel
  • 3 biscuit
  • zahar vaniliat
  • 1 lingura cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu banane a la Mala:

Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am amestecat bine pana s-a incorporat toata.

Intr-o tava am ars zaharul, apoi am intins pe toata suprafata (fundul tavii). Am lasat sa se raceasca apoi am pus bucatelele de unt, am faramitat  biscuitii (fiindca nu am avut pesmet, dar nici nu trebuia fiindca banana nu este ca si pruna), apoi am taiat banana in rondele si am pus compozitia. Am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Am lasat pana s-a rumenit bine si marginile s-au dezlipit de tava. Am rasturnat-o si am lasat-o la racit.

A iesit un dulce bun, bun... nu ca si al lui Merisor, fiindca nu am avut ce trebuia.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Minunata linga o cafea si un ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu banane a la Mala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

29.07.2013, 11:10

Am si eu in program un ,, bazdic '' ) cu rasturnata ,. Cred ca nu-mi trece pana nu o fac

babi5 1

29.07.2013, 12:10

B ine faci mihaela63 numai ca musai trebuieste fructe zemoase ,astai farmecul bananele nu sint asa zemoase sucul din fructe trebuieste sa intre in blat pup fata

Ajutordebucatar 1

13.02.2014, 15:00

la ingrediente nu apre ulei....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si perle de ciocolata