Reteta de placinte poale in brau

de laura_n in Dulciuri, 11 Aug 2023 | 3712 vizualizari

 

Desi prefer oricand placintele sarate, va spun sincer ca si acestea cu branza dulce au fost exceptionale. Pufoase, bune, dulci si aromate cu lamaie. Poaate vi se par cam brunete, dar voi stiti ca asta e standardul meu :)))
 
Pentru Reteta de placinte poale in brau sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, lapte, drojdie, unt, branza, gris, lamaie.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de placinte poale in brau
  • aluat:
  • 600 gr faina de grau 000
  • 1 lgta sare
  • 100 gr zahar tos
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • 2 oua de gaina
  • 50 gr unt moale
  • umplutura:
  • 500 gr branza de vaci
  • 1-2 oua
  • 2 lg gris
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 100 gr zahar pudra
  • In plus:
  • 1 galbenus pt uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de placinte poale in brau:

Iata cum se prepara Reteta de placinte poale in brau:

Mai intai se pregateste aluatul.

Drojdia, o lingurita de zahar si putin lapte se pun intr-o ceasca pentru a se activa.

Separat, se cerne faina, se adauga sare intr-o margine a castronului, iar in mijloc, se face un locas unde se adauga maiaua, ouale, zaharul si laptele. Se framanta un aluat, fie manual, fie folosind un robot. Eu am ales robotul pentru a framanta aluatul.

La final, se incorporeaza si untul, obtinand un aluat dens, omogen si fin. Se acopera cu un stergar curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Separat, se pregateste umplutura de branza.

Intr-un castron, se pune branza de vaci, se faramiteaza. Se adauga zaharul, coaja de lamaie si ouale, amestecand energic pentru a omogeniza compozitia. Daca vi se pare prea moale, se poate adauga putin gris. La fel am procedat si eu, am adaugat 2-3 lg gris. Compozitia se pune in frigider pana in momentul folosirii.

Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se porneste cuptorul, la 180 grade C, coacere cu ventilatie.

Aluatul se scoate pe o planseta din lemn, fara a presara faina. Trebuie unsa cu putin ulei.

Aluatul se imparte in jumatati, fiecare jumatate se intinde in strat subtire si se portioneaza in patrate de 8 x 8 cm. 

Pe fiecare patrat, se adauga o lingura de branza, se unesc in diagonala colturile si se strang intr-un punct, formand un pliculet.

Fiecare placinta se asaza in tava, apoi se continua la fel pana se foloseste tot aluatul. Se ung placintele cu oua batut si se mai lasa 15 minute la temperatura camerei inainte de a le baga la cuptor.

Se coc la 180 grade C, coacere cu ventilatie, timp de 25-30 minute, in functie de cuptor.

Se scot dupa coacere si se lasa la temperat in tava.

Se pudreaza cu zahar dupa racite si se savureaza cu mare pofta.

Vezi si reteta de Placinte mocanesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinte poale in brau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Ksenya 1

17.08.2023, 12:41

adevarul e ca, n-ai cum sa nu surprinzi pe cineva cu placintele astea

cristeena20 1

20.08.2023, 15:40

oh da, si eu vin la o portie!! arata tare bine!

Rocsi 1

30.08.2023, 20:14

Asa as manca o poala-n brau calda, dar tac, ca daca aude sotul, maine ma pune sa ii fac, ca el le adora!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Nuci