Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Noi 2022 | 4190 vizualizari

 

Voiam ceva dulce si habar nu aveam ce o sa iasa, stiam ce am prin frigider, camara si cam atat. Ma mancau degetele sa incerc o forma de silicon pe care am primit-o de la Adinuta San.
Asa a aparut Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone.
Ca si ingrediente principale, sunt necesare: piscoturi, lapte, oua, zahar, ciocolata, mascarpone, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:
  • piscoturi 26 buc
  • pentru insiropat piscoturi
  • 100 g nesscafe latte
  • 200 ml lapte dulce cald
  • Crema
  • 5 oua
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie bourbon
  • 2 linguri zahar farin
  • 300 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 10 g gelatina
  • cacao pentru pudrat
  • forma de silicon cu diametru de 26 cm
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone:

 Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Crema :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece . Intr-un castron de inox am pus cele 5 oua si cele 2 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min, am adaugat 200 ml smantana pentru frisca si ciocolata alba, am omogenizat si am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat 300 ml smantana pentru frisca cu 250 g mascarpone si 2 linguri de zahar farin pana am obtinut o crema consistenta. In aceasta crema am incorporat crema de oua si ciocolata, la final am adaugat esenta de vanilie bourbon.

Intr-un recipient inalt am pus 100 g de nesscafe latte si 100 ml lapte cald si cu ajutorul unui blender am obtinut un amestec spumos pe care l-am mai diluat cu lapte cald si in care am inmuiat piscoturile.

Asamblare : Am turnat crema obtinuta in forma de silicon, apoi am imuiat piscoturile, o parte le-am rupt bucatele mai mici si le-am incorporat in crema, restul le-am asezat deasupra, peste am asezat o folie alimentara si am presarat usor sa faca aderenta cu crema, am dat forma la congelator pentru cateva ore ( 4-5 ore sau peste noapte la congelator). Am scos prajitura din forma si am pudrat-o cu cacao.

Vezi si reteta de Prajitura cu piscoturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata