Reteta de prajitura cu crema de cocos

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2022 | 7615 vizualizari

 

Craciun Fericit !🎄
Astazi va impartasesc cu drag Reteta de prajitura cu crema de cocos.
Ingredientele principale ale acestei retete sunt: oua, zahar, faina, ulei, lapte, nuca de cocos, unt, ciocolata

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de prajitura cu crema de cocos
  • blat
  • 200 g albus
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 13 g cacao
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri lapte 3,5% grasime
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g zahar
  • 40 g amidon
  • 140 g nuca de cocos
  • 150 g unt cu 82 % grasime
  • Decor ciocolata topita
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu crema de cocos:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu crema de cocos

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 30/20 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat uleiul amestecat cu apa si am mixat cca 1 min, la final am incorporat faina si cacaua, cernute, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat amestecul in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min, am folosit testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa se raceasca bine.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat estenta de vanilie. L-am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Untul l-am dat pe o razatoare marunta ca sa il pot amesteca mai bine in crema, asta pentru ca am uitat sa il scot mai devreme din frigider. Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase, am adaugat nuca de cocos si am continuat sa amestec cca 5-6 min. Am luat vasul de pe baia de abur si am incorporat untul, putin cate putin.

Asamblare : Am taiat marginile blatului , am obtinut un blat de 24/16 cm. Am insiropat foarte bine blatul apoi am intins crema cat mai uniform posibil. Am portionat prajitura in 24 de prajiturele mici. Apoi le-am glazurat cu ciocolata topita.

Vezi si reteta de Tort Raffaello

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt