Reteta de prajitura cu mere

de Caty in Dulciuri, 6 Apr 2023 | 3536 vizualizari

 

 Pentru Reteta de prajitura cu mere sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, oua, zahar, lapte, unt si faina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Reteta de prajitura cu mere avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 8 mere
  • 4 oua
  • zeama de la o lamaie
  • 150g zahar
  • 200 ml lapte
  • 80g unt
  • 160g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Am copt intr-o tava de tort de 24cm.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de prajitura cu mere:

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu mere

Curatam merele, le taiem in patru si apoi feliute subtiri. Stoarcem zeama de lamaie peste ele si ne ocupam de aluat.

Batem ouale cu sarea si zaharul pana ce acesta se topeste.

Adaugam zaharul vanilat, laptele, untul topit si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza.

Turnam aluatul peste merele taiate, amestecam totul si turnam in tava unsa cu unt. Coacem la foc potrivit, timp de 45-50 minute. Eu am pus hartie de copt pe fundul tavii apoi am uns cu unt.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Prajitura de post cu mere.

TIPS-URI

1

Daca avem mere dulci, mai scadem din cantitatea de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gamboti cu prune