Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

de Rocsi in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 4030 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Adoram papanasii, ne plac atat de mult, ca daca ar fi dupa noi, am manca aproape zilnic, dar ne abtinem ca au ceva calorii :D...Hai ca va las si voua cativa si sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 1 lingura cu varf smantana rece
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina. Il lasam la odihnit 15 minute la frigider. Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute. Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii. Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti. Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie. Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu mac