Reteta de tort cu mere si blat pufos

de oanapl in Torturi, 30 Noi 2023 | 1928 vizualizari

 

"Culori de toamnă în bucate."
Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice i-am pregătit acest tort delicios. Merele acrișoare s-au potrivit perfect cu blatul dulce și crema de mascarpone cu aromă de lămâie.

Vă invit să-l încercați și voi deoarece este absolut delicios!

Ingredientele pentru Reteta de tort cu mere si blat pufos sunt: faina, oua, zahar, mere, unt, mascarpone, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de tort cu mere si blat pufos
  • 900 g mere curățate (10 bucati)
  • 20g zahăr
  • scorțișoară
  • - pentru blat:
  • 4 ouă (separate)
  • 80 g zahăr pudră vanilat
  • 1 praf de sare
  • 100 g făină albă
  • 20g unt
  • - pentru ornat:
  • 150g mascarpone
  • 200g smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
  • 50g zahăr pudră cu lămâie
  • ornamente de ciocolată
  • alune tocate mărunt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tort cu mere si blat pufos:

Iata cum se prepara Reteta de tort cu mere si blat pufos

Pentru stratul de mere: se curăță merele de coajă și cotor și se taie felii și se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară zahăr și scoțișoară peste ele și se adaugă untul tăiat cubulețe. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.
Dacă nu aveți hârtie de copt în tavă se va scurge zeama lăsată de mere și untul pe lângă tavă. Ideal ar fi să puneți hărtia în interiorul tăvii ridicată pe pereți, nu doar pe fundul tăvii.
Se scot merele și se lasă să se răcorească pentru 10-15 minute.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Într-un vas se mixează albușurile cu un praf de sare până se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă zahărul și se continuă mixarea până când se obține o spumă lucioasă.
Se adaugă gălbenușurile și se mai mixează 1 minut.
Se adaugă făina cernută și se amestecă ușor cu o spatulă.
Se toarnă compoziția peste mere, se nivelează și se dă la cuptorul încins pentru 30-35 de minute, până când trece testul scobitorii.


Se lasă prăjitura să se răcească pentru 10 minute în tavă, apoi se îndepărtează inelul tăvii și se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit se pune un platou peste blat și se întoarce prăjitura cu o mișcare rapidă (astfel vor ajunge merele deasupra iar blatul dedesubt).
Pentru ornat: într-un vas se adaugă mascarpone împreună cu zahărul pudră și se mixează totul până când se obține o compoziție omogenă. La final se adaugă frișca lichidă și se mixează 2-3 minute până când se obține o compoziție spumoasă.
Se ornează tortul după imaginație cu frișca obținută, alune și ornamente de ciocolată. Se lasă la frigider pentru o oră și apoi se poate servi.

Vezi si reteta de Tort cu mere si nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu mere si blat pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

04.12.2023, 21:41

Super delicios!

Ksenya 1

07.12.2023, 11:51

bun-bun!

oanapl 1

14.12.2023, 18:44

Vă mulțumim pentru urări! Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crusta de nuci