Ridichi murate

de Ina in Muraturi, 12 Feb 2019 | 8854 vizualizari

 

Incepe sezonul ridichilor si m-am  gandit sa va impartasesc o reteta usoara de ridichi murate, extreme de gustoase si care merg foarte bine in salate sau ca garnitura  langa o friptura.

 

INGREDIENTE

  • ridichi feliate ( sau taiate in sferturi, daca sunt mici ), cat incap in borcan
  • 6 linguri de otet de mere
  • o lingurita boabe de mustar
  • o lingurita mix boabe de piper ( rosu, verde, negru )
  • o lingurita rasa de sare neiodata
  • o lingura de zahar
  • apa cat incape
  • 2 catei de usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ridichi murate:

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.  

Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper.

Adaugam otetul.

Dizolvam  zaharul si sarea in putina apa inainte de a le pune in borcan. Adaugam solutia obtinuta peste continutul borcanului, iar apoi completam cu apa.

Capsam borcanele , agitam putin continutul pentru omogenizare si punem borcanele la frigider.

Coaja rosie se va decolora si v-a colora totul in roz. Dupa 2-3 zile sunt gata si le putem servi .

 

TIPS-URI

1

portia se refera la un borcan de 400 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

dantes 1

14.02.2019, 10:54

Bune!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:19

Foarter bune

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:22

Candva am preparat si eu ceva asemanator

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet