Risotto cu ciuperci la grill

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 4 Mai 2017 | 1917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l supa de pui fierbinte (fie din cub concentrat sau din conserva)
  • 1 mana de ciuperci porcini uscate
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 2 tulpini telina
  • 400 grame orez pentru risotto (Aborio)
  • 150 ml vermouth sau vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 4 maini mari de ciuperci salbatice, proaspete
  • cateva tulpini de patrunjel si/sau tarhon
  • sucul de la 1 lamaie
  • 25 grame unt
  • 2 maini de Parmezan ras (40 grame)
  • ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci la grill:

Se hidrateaza ciupercile porcini in putina supa de pui, timp de cateva minute, pana s-au inmuiat. Se indeparteaza din supa si se toaca, pastrand supa in care au fost hidratate. 

Supa de pui se mentine fierbinte, pe toata durata prepararii.

Se toaca ceapa si telina cuburi mici. Se feliaza ciupercile proaspete.

Intr-o tigaie mare, se incalzeste ulei de masline si se adauga ceapa si telina. Se calesc la foc mic, 10 minute, avand grija sa nu se arda sau sa se coloreze. Se amesteca frecvent, pana se inmoaie. Se da focul la mare si se adauga orezul. Se amesteca bine, apoi se adauga vermouthul sau vinul. Se amesteca continuu pana cand tot lichidul s-a evaporat. Se adauga apa in care s-au hidratat ciupercile porcini, apoi porcini, sare, piper si un polonic de supa. 

Se reduce focul la mediu spre mic si se amesteca frecvent, adaugand cate un polonic de supa dupa ce lichidul se evapora.

Se adauga cate un polonic, pana cand orezul este moale, dar inca isi pastreaza forma, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, se gatesc ciupercile proaspete pe o tigaie grill, la foc mare, pana se inmoaie. Se transfera intr-un bol si se amesteca cu patrunjelul/tarhonul tocat, sare si sucul de lamaie. 

Se indeparteaza risottoul de pe foc si se adauga sare si piper, daca este nevoie. Se adauga apoi untul si parmezanul, adaugand putin supa daca este nevoie, pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se acopera si se lasa 3 minute. 

Se serveste cu ciupercile salbatice, parmezan ras si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci la grill" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bureti iuti pane