Rolls Cinnabon

de angyb in Prajituri, 2 Apr 2012 | 3878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 25 g drojdie
  • 50g zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50g unt
  • faina cat caprinde
  • Umplutura:
  • 80g unt
  • 50g zahar
  • 2,3 lingurite de scortisoara
  • Glazura:
  • 100g crema de branza
  • 100g de unt
  • 50g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluatul: Se dizolva drojdia cu o ligurita de zahar si un pic de lapte caldut .Maiaua obtinuta se lasa la loc cald pana cand face basicute deasupra, dupa care se adauga oul, zaharul, sarea, untul moale, restul de lapte si faina. Se framanta pana cand devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie dreptunghiulara peste care se intinde untul, se presara zaharul si scortisoara. Se ruleaza pe lungime, apoi se taie rulouri de 2-3 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si de dau la cuptor 180 de grade pana cand se rumenesc.

Glazura: Crema de branza se amesteca cu untul si zaharul pudra pana cand devine o crema pufoasa.

Se scot rulourile si cat sunt fierbinti se acopera cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

angyb 1

02.04.2012, 15:50

motan

oana_pisicutza16 1

02.04.2012, 17:06

bune

Sim0na 1

02.04.2012, 20:06

De cand am si eu aceste rulouri pe lista... Minunat arata ale tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu scortisoara