Rosii uscate la soare

de Xandrinne in Conserve, 2 Aug 2020 | 2622 vizualizari

 

* Rețete de vară

 

INGREDIENTE

  • roșii
  • sare de mare
  • piper mozaic
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la soare:

Am folosit rosii lunguiete, bine coapte, pe care odata spalate, le-am sters si le-am taiat, in functie de marime, in patru sau in doua. Eu le-am uscat timp de aproape trei zile la soare, pe tavi, puse pe hartie de copt, acoperite cu tifon pentru a le feri de insecte. 
In acest timp am tot verificat rosiile, sa nu le usuc prea tare; bucatile prea mari pot mucegai, deci trebuie putina atentie.

Cum am terminat operatiunea ”uscare” am asezat in borcane straturi alternative de rosii; intre straturile de felii de rosii am presarat sare de mare, am pus din loc in loc piper mozaic (boabe),  si usturoi (eu am pus ceva mai multicel, pentru ca imi place foarte mult usturoiul conservat...)

Am turnat peste rosii ulei de masline (merge si floarea soarelui), pana le-am acoperit, am pus cateva frunzulite de busuioc si am inchis borcanul.
Am pastrat la frigider.

Menționez că în timpul de pregătire nu am inclus uscatul la soare :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa