Rulada ciocolatoasa

de alinutza1983 in Prajituri, 7 Oct 2010 | 3795 vizualizari

 

O reteta ceva mai veche ( de la mama-soacra : )

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 galbenus ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura rom
  • pentru decor :
  • 1oo gr nuci ( sau alune ) tocate marunt si prajite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada ciocolatoasa:

ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai  intai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza.
Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza , se incorporeaza cu grija si spuma de albus ( cu ajutorul unei linguri ) si , la final se toarna faina in ploaie . In prealabil, este necesar ca faina cernuta sa se amestece cu praful de copt;

Cea din urma operatiune consta in incorporarea celor 2 linguri de cacao ( care trebuie si ea cernuta ) si amestecarea cu atentie, ca nu cumva sa ramana cocoloase..
.Amestecul obtinut se da la cuptor sa se coaca , intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).Se coace primele 5 minute la foc mare, apoi 15-20 min. se va potivi flacara aragazului la foc mic.

intre timp , pregatim crema de unt astfel:

batem bine cu zahar pudra ( dupa gust ) - aprox 200 gr un pachet de unt; in final trebuie sa obtinem o spuma foarte fina, la care adaugam un galbenus de ou, arome ( esenta de rom sau chiar 1-2 lg coniac) si 2 linguri praf de cacao cernuta.

cand blatul de pandispan este copt ( verificam cu un bat de scobitoare ), il soatem si il rasturnam pe o foaie de copt pudrata cu zahar farin, care are dedesubt un prosop de bucatarie bine umezit. Aluatul se ruleaza usor, se lasa sa isi ia forma cam 10 min, apoi se acopera cu crema de unt, se ruleaza din nou si rulada obtinuta se acopera cu 2- 3 linguri din crema de unt si se decoreaza cu alune prajite si tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

08.10.2010, 11:08

iam iam

Dana Cristea - pusikmea 1

08.10.2010, 18:36

alinutza1983 1

09.10.2010, 09:24

...mersi fetele! ...sigur ca dau cate o felie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers