Rulada cu banana si ciocolata

de rafaela in Prajituri, 18 Ian 2013 | 2768 vizualizari

Rulada cu banana si ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de zahar tos
  • 4 oua (galbenusuri si albusuri în vase separate)
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de praf de copt
  • ingrediente pentru crema
  • 1 litru de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 4-5 linguri de zahar tos
  • 2 oua
  • Daca doriti ciocolata,
  • 1-2 linguri de cacao
  • 2 banane
  • nuca de cocos sau nuci pisate.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banana si ciocolata:

4 linguri de zahar 4 galbenusuri de ou si se bat cu mixerul. Intr-un castron separat se amesteca 4 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt. 4 albusuri de ou într-un alt castron, amestecati pana cand se formeaza spuma. Se amesteca în ou albusul de ou indulcit. Amesteca, se adauga incet faina.

Se pune hartie de copt pe tava si se unge cu putin ulei. Se toarna aluatul cu o lingura. Se baga la cuptor, la 170 C si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce este copt aluatul il scoateti si il faceti rulou cu hartie de copt unsa cu ulei. Dupa ce ati obtinut ruloul il infasurati cu un prosop umed dar sa fiti atenti sa nu il infasurati prea strans, ca se poate rupe.

Pregatirea cremei: 3 linguri de faina, 4-5 linguri de zahar tos, 2 oua si 1-2 linguri de cacao. Puneti toate aceste ingrediente intr-o craticioara mica si turnati incet lapte rece si amestecati.

Desfaceti acum incet ruloul si turnati multa crema. Mai mult de jumatate din crema trebuie sa o introduceti in rulou. Pe lungimea ruloului se adauga cele 2 banane curatate dupa care il faceti din nou rulou. Dinnautru va iesi crema si o luati cu o lingura si turnati pe deasupra si pe langa rulou. Pe deasupra se pot pune dupa dorinta nuci pisate, fistic sau nuca de cocos.

Puneti la frigider pana se raceste dupa care puteti servi . Pofta buna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu banana si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini-rulada cu ciocolata