Rulada cu biscuiti

de diaconta in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 12513 vizualizari

 

M-am gandit sa-l ademenesc si eu pe Mos cu ceva ....dulce.Poate-mi aduce si mie clipe de bucurie si mai multe zambete,sa pot sa le daruiesc si eu celor dragi.

 

INGREDIENTE

  •     500 gr biscuiti petit beurre
  •         2 foi napolitana
  •         200 gr rahat
  •         100 gr nuci si alune
  •         50 gr stafide
  •         2 cani zahar
  •         100 gr unt
  •         Zahar vanilat
  •        2 linguri cacao
  •         1 lingurita rom
  •         Glazura Duo de la Dr.Oetker

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.

Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul,apoi se adauga rahatul si  se lasa sa mai dea un clocot.

Biscuitii se amesteca cu cacaua,stafidele ,nuca si alunele.

Siropul fierbinte se pune peste amestecul de biscuiti,avand grija sa nu fie prea moale.Daca nu este cazul nu se pune tot siropul.

Amestecul caldut se pune peste foaia de napolitana,se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se ruleaza.

Se prepara glazura.

Se pune plicul cu glazura in apa fierbinte si se lasa 5 minute,pana cand se topeste continutul.Apoi se taie un colt al plicului si se toarna peste rulada.

Deasupra se presara nuca si alune.

E prima oara cand am folosit glazura aceasta dar nu ma declar prea multumita.Cred ca era mai bun si mai ieftin daca o preparam eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

diaconta 1

14.12.2010, 21:55

Gaby ,hai sa te pupacesc sa-ti vina iar

gaby_duceag 1

14.12.2010, 21:56

ce?))))))

diaconta 1

14.12.2010, 21:58

ziceam de chef,da'n cazul asta as zice ...ce vrei tu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana