Rulada cu crema de lamaie

de leoflori in Prajituri, 6 Sep 2009 | 27948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 100 gr.faina
  • 25 gr. amidon ( 2 1/2 linguri cu vf.)
  • 1 pliculet zahar vanilat + 1 lgta esenta lamaie
  • CREMA :
  • 1 plic de Crema de lamaie pt. torturi Dr.Oetker
  • 250 ml. lapte
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Am batut galbenusurile cu 4 lg.apa rece + zaharul+zaharul vanilat.Apoi am batut albusurile spuma cu un praf de sare. 1/3 din cantitate de albusuri am adaugat-o peste galbenusuri.

Am adaugat si faina amestecata cu amidon si am mixat. Am pus si restul de albus si am omogenizat. Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins, timp de cca 15 minute, la foc potrivit. Probam in mijloc cu scobitoarea, sa iasa curata. Am rasturnat pe un prosop curat, pudrat cu zahar praf si am rulat  strans .
Crema se face la rece conform instructiunilor de pe plic.
Se desface blatul, se intinde crema, se ruleaza iar si se da la rece cca 3 ore. Se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu gem