Rulada cu crema de nuca de cocos

de lili2010 in Prajituri, 2 Oct 2010 | 7275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • vanilie
  • Pentru crema
  • 200ml lapte de cocos
  • 200ml de lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • o lingura de amidon alimentar
  • putina zeama de lamaie
  • 100 g margarina
  • fulgi de nuca de cocos
  • Pentru decor
  • ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de nuca de cocos:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si la urma faina amestecata cu cacao.

Se aseaza compozitia pe hartie de copt si se pune in tava, la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.

Se scoate cu grija blatul pe un prosop curat de bucatarie presarat cu zahar tos sau pudra.

Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema,se amesteca toate ingredientele,mai putin margarina si fulgii de cocos,si se pun la foc mic sa fiarba.Se amesteca intr-una cu un tel ,se tine pe foc pana se ingroasa crema.Cand crema este gata,se ia de pe foc,si se adauga margarina taiata bucati.Se amesteca bine pana la omogenizare .La final se adauga fulgii de cocos .

Cu grija,derulati blatul si ungeti-l cu crema .

Rulati din nou blatul cu ajutorul prosopului .

Pentru decor...am topit ciocolata alba intr-o punga...apoi am taiat un colt si m-am jucat cu ciocolata  deasupra ruladei !

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Stropiti hartia de copt cu putina apa,pentru a fi indepartata mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Trunchi de copac x 2 (alb & negru)