Rulada cu dovleac

de dicarmencitta1957 in Prajituri, 14 Apr 2010 | 4949 vizualizari

 

by dicarmencitta1957
Aceasta rulada este preferata baietilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 cubulet de drojdie proaspata (25 gr)
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 kg dovleac ras (pentru umplutura).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dovleac:

 Se framanta un aluat din aceste ingrediente. Aluatul trebuie sa fie potrivit de tare, deci vom pune mai intai, ouale, zaharul, untul, coaja rasa de lamaie, zeama de la o lamaie, apoi vom adauga faina, peste care venim cu 150 ml lapte caldut, in care dizolvam drojdia,cu putin zahar si un praf de sare. Amestecam, pana se va face o coca elastica, dar nu prea tare. Aceasta coca, o vom lasa circa 20-30 minute sa se odihneasca. Intre timp vom curata dovleacul, il vom baga la robot, pentru a-l marunti si apoi il vom cali intr-o cratita, in care vom adauga zahar, dupa preferinte (cat dorim de dulce). Eu am adaugat la calit dovleacul si 2 linguri de ulei de masline extravirgin, ca sa nu mai fie apos. Zeama care se lasa de la dovleac se va transforma intr-o pasta. Dupa cel putin 30 de minute vom imparti coca in 3 parti si vom face 3 suluri. Pe prima foaie vom pune 1/3 din dovleacul calit, vom impaturi primul sul si-l vom pune in tava la cuptor pentru cel putin 45 de minute. La inceput vom lasa focul incet, iar dupa 30 de minute vom mari un pic flacara la cuptor. Pentru a nu se incruzi, le lasam sa se raceasca in cuptor. Acest strudel se poate servi cu cateva cubulete de ciocolata si un pahar de suc din fructe. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

epurasha2bb 1

21.04.2010, 10:03

mamace bunatate trebuie sa fie!super! 5 furculite! rulada nu am facut niciodata!

janet 1

24.04.2010, 12:57

La rulada de dovleac ,mie imi place sa-i pun nuca multa,prajita un pic si data prin masina, este excelenta!

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si stafide