Rulada cu dulche de leche si nuci

de Poliana in Prajituri, 20 Oct 2012 | 4005 vizualizari

 

E weekend, avem desert!!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 1 praf sare
  • 1 lgta praf copt
  • 1 lgta esenta vanilie
  • Crema
  • 100 gr dulce de leche
  • 200 ml frisca
  • 100 gr nuci
  • 1 lg cacao
  • 1 lg crema de whisky
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulche de leche si nuci:

Dulcele de leche se obtine din lapte condensat indulcit, iar eu il prepar dupa metoda foarte bine explicata aici de Florin. Din cantitatea rezultata opriti 100 de grame pentru rulada, cu restul puteti sa va faceti de cap :P

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuan sa mixam albusurile pana devin ca o bezea (sau aproape). Incorporam galbenusurile mixand usor, apoi faina amestecata cu praful de copt prin miscari de jos in sus cu ajutorul unei spatule.

Cuptorul il preincalzim la 180 de grade, tapetam o tava de dimensiuni 25/35cm cu hartie de copt, turnam compozitia de prajitura, iar cand cuptorul e incins introducem tava in cuptor. Lasam la copt pentru 18-20 de minute, sau pana cand e rumenita si desprinsa usor de margini.

Pregatim un prosop curat de bucatarie, putin mai mare decat dimensiunea tavii, presaram zahar pe toata suprafata lui. Scoatem prajitura din cuptor imediat ce am oprit focul, si printr-o miscare ferma o rasturnam peste prosop. O rulam cu grija ajutandu-ne de prosop, si o lasam la racit.

Pregatim crema intre timp. Considerand ca avem dulcele de leche gata preparat, trecem la celelalte ingrediente. Nucile le macinam fin. Frisca o batem bat cu o lingurita de zahar vanilat, apoi adaugam cacaoa si crema de whisky si omogenizam. Punem o lingura de frisca in dulce de leche si amestecam bine pana cand frisca e incorporata complet, dupa care putem sa turnam dulcele de leche peste frisca si sa amestecam usor pana la omogenizare. La sfarsit punem si nuca macinata si dam crema putin la rece.

Desfacem usor rulada si punem crema pe toata suprafata blatului, si rulam din nou prajitura. O dam la rece pentru cel putin o ora, apoi portionam dupa preferinta. Eu am sarit peste partea cu datul la rece ca eram presata de timp...iar crema mea nu are consistenta ideala in poze :) Dar a fost foarte buna chiar si asa.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulche de leche si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Georgianna 1

24.10.2012, 11:48

dulche de leche e divin, as papa in fiecare zi!

Poliana 1

25.10.2012, 11:17

ciocolatacufistic, bine zici, e tare bun

laura2002 1

09.09.2013, 20:09

dulce de leche unde se gaseste?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac si nuca