Rulada cu gem

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Mar 2013 | 5529 vizualizari

 

Este prima rulada pe care o fac (reteta preluata de la Sava Laura) si mi-a iesit excelent!
Nu s-a rupt foaia, a fost extraordinara.
O voi repeta cu siguranta, insa o sa incerc si cu alte umpluturi.

 

INGREDIENTE

  • - 3 oua
  • - 5 linguri apa fierbinte
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - 100 gr. zahar tos + aprox. 25 gr (pt decor)
  • - 50 gr. amidon
  • -1 lingurita rasa de praf de copt
  • - 200-250 gr. gem de prune (reteta prevede gem de capsune, zmeura etc)
  • - 1 praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare. 

Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei deja obtinute si omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara 23X33 cm) si coacem la 180 grade, aproximativ 15 minute, pana capata o culoare usor aurie.

Cand e gata, se rastoarna pe un prospop de bucatarie pe care am presarat zahar tos. Scoatem imediat hartia de copt. Daca nu folosim blatul imediat, il pastram rulat in prosop.

Ungem blatul cu gem de prune (sau de care ne place), rulam strans, cu grija si il tinem la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 13:25

Draga Susu, nu am uitat sa trec faina pentru ca la acest preparat nu se foloseste faina Are amidon.

iohana 1

11.03.2013, 11:31

Dar daca nu am amidon,cu ce as putea sa-l inlocuiesc? merge si cu bicarbonat?

Patricia Iordache 1

11.03.2013, 12:06

Nu stiu iohana, nu am incercat cu bicarbonat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise si nuca