Rulada cu gem de prune

de Ina in Prajituri, 7 Iul 2011 | 15849 vizualizari

 

Un desert cu gust usor acrisor, usor de realizat si aspectuos ( Daca-ti dai silinta, dar eu nu am pus accent pe decor... :P :"> )

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • esenta  de rom
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • un borcan de 800 g. cu gem de prune
  • 150 g. nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune:

BLATUL:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt  si o fiola de esenta .  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia  si se baga in cuptorul incins, pentru cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata  scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual  pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt  il acoperim putin si-l lasam rulat cca 5-10 minute , pentru a  se fixa forma si a nu se rupe la umplere. Pentru a obtine o rulada aspectuoasa  desprindem , ajutandu-ne de degete, pojghita de pe dosul blatului. In felul acesta decorul ( zahar pudra, ciocolata, nuca de cocos )  va adera mult mai usor de blat.

UMPLUTURA:

Amestecam gemul de prune cu nuca de cocos si putina esenta de rom. 

Desfacem blatul si-l ungem cu umplutura obtinuta, apoi rulam cu grija , obtinand rulada. Eu am pudrat rulada cu zahar, dar se poate presara si cu nuca de cocos , sau se glazureaza. 

Lasam rulada la rece cca. 24 ore, apoi o putem felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:32

gemu' de prune e unu din cele mai bune

RuxyRux 1

10.07.2011, 18:19

Arata superb si e si preferata mea...o fac si eu uneori cand am pofta de ea...minunata

Ina 1

10.07.2011, 18:21

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni