Rulada cu ton, iaurt si faina de gris

de rivka in Peste, 2 Sep 2010 | 8904 vizualizari

 

Am tot vazut in ultima vreme rulade cu peste asa ca m-am gandit si eu sa fac , am adaptat compozitia dupa gust si ce am avut in casa si a iesit o rulada senzationala.
Se poate servi ca atare, sau cu paine, sau salate sau langa spanac sau mancare de mazare merge foarte bine, ba chiar si langa orez (pilaf cu legume).

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de ton in ulei
  • 1 cana de faina de gris
  •  500 ml iaurt gras(eu am pus iaurt grecesc, puteti folosi si smantana)
  •  3 oua
  • jumatate pliculet praf de copt
  • 1 ceapa mare
  •  jumatate de lingura de unt
  •  1 lingura plina condimente italiene
  • 2 linguri patrunjel uscat
  •  jumatate lingura pasta de ardei iuti=sambal
  • sare
  • piper
  • paprika pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ton, iaurt si faina de gris:

Intr-un castron de bucatarie se pune pestele din conserva , 1 conserva impreuna cu uleiul din conserva, cea de-a doua conserva fara ulei (se scurge de ulei).Se adauga iaurtul, ouale, piperul, sarea, lingura de condimente italiene, patrunjelul, jumatatea de lingura de sambal,praful de copt si cana de faina de gris.

In jumatate de lingura de unt se caleste ceapa tocata fin pana incepe sa prinda culoare. Se adauga compozitiei si ceapa calita. Se amesteca totul bine cu o lingura de lemn si se gusta dupa preferinta se mai condimenteaza dupa gust. Daca compozitia e prea moale se mai adauga putin gris. Se toarna compozitia in tava de chec pe hartie de copt, se decoreaza cu putina paprika pentru aspect si se da la cuptorul incalzit la 180 grade(foc mic pentru cuptorul cu gaz) cca 40 minute. Se scoate, se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se lasa putin la racit pentru a se putea taia felii cu usurinta. Se portioneaza si se serveste ca atare sau langa spanac sau alte garnituri dupa preferinta.

Este foarte buna! Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ton, iaurt si faina de gris" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ton cu fusilli