Rulada cu zmeura si iaurt

de Lavinia in Prajituri, 15 Sep 2014 | 4746 vizualizari

 

INGREDIENTE

Rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 4 linguri de faina(mai cu varf)
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 150 g zmeura
  • 3 linguri de zahar
  • 130 g iaurt
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata+3-4 linguri frisca lichida
  • zmeura
  • carlionti de ciocolata cu iaurt

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura si iaurt:

Foaia de rulada:

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,zaharul vanilat si putin cate putin din apa fiarta pana au devenit cremoase si s-a topit zaharul.

Am adaugat faina si am omogenizat bine.

Separat ,in alt bol am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.

Spuma obtinuta am adaugat-o peste galbensuri,in 2-3 transe amestecand usor de sus in jos cu o spatula.

Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt,am turnat aluatul si am nivelat bine.

Am copt blatul in cuptorul preincalzit pt 15-18 minute.

Cat timp s-a copt blatul am pregatit zmeura.

Am pus pe foc intr-o craticioara zmeura cu zaharul timp de 4-5 minute apoi am strecurat-o de eventualele seminte si am lasat-o la racit.

Blatul de rulada fierbinte l-am intors pe o hartie de copt tapetata cu zahar pudra si am rulat strans.

Pana s-a racit blatul am terminat crema de zmeura.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o si am adaugat-o piureului de zmeura.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat iaurtul si piureul de zmeura si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Am dat crema la rece pentru 30 de minute pentru a se intari putin.

Am desfacut cu grija blatul de rulada ,am pus crema de zmeura,am nivelat bine si am rulat din nou.

Am infasurat rulada in folie si am dat-o la rece pentru 4-5 ore.

Cu ajutorul unui cutit ascutit am portionat rulada in bucati potrivite(12)

Ciocolata am topit-o cu frisca lichida si am glasat fiecare felie de rulada.

Am decorat cu zmeura si carlionti de ciocolata cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu cremă de zmeură