Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Rulada:
Crema:
Glazura/Decor:
Foaia de rulada:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul ,zaharul vanilat si putin cate putin din apa fiarta pana au devenit cremoase si s-a topit zaharul.
Am adaugat faina si am omogenizat bine.
Separat ,in alt bol am mixat albusurile spuma cu un praf de sare.
Spuma obtinuta am adaugat-o peste galbensuri,in 2-3 transe amestecand usor de sus in jos cu o spatula.
Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt,am turnat aluatul si am nivelat bine.
Am copt blatul in cuptorul preincalzit pt 15-18 minute.
Cat timp s-a copt blatul am pregatit zmeura.
Am pus pe foc intr-o craticioara zmeura cu zaharul timp de 4-5 minute apoi am strecurat-o de eventualele seminte si am lasat-o la racit.
Blatul de rulada fierbinte l-am intors pe o hartie de copt tapetata cu zahar pudra si am rulat strans.
Pana s-a racit blatul am terminat crema de zmeura.
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o si am adaugat-o piureului de zmeura.
Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat iaurtul si piureul de zmeura si am mixat pana am obtinut o crema fina.
Am dat crema la rece pentru 30 de minute pentru a se intari putin.
Am desfacut cu grija blatul de rulada ,am pus crema de zmeura,am nivelat bine si am rulat din nou.
Am infasurat rulada in folie si am dat-o la rece pentru 4-5 ore.
Cu ajutorul unui cutit ascutit am portionat rulada in bucati potrivite(12)
Ciocolata am topit-o cu frisca lichida si am glasat fiecare felie de rulada.
Am decorat cu zmeura si carlionti de ciocolata cu iaurt.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult