Rulada de Craciun

de Ligia Bxl in Prajituri, 4 Dec 2010 | 6962 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • putina sare
Crema:
  • 500 ml de lapte
  • 4 linguri faina
  • 50 gr nuci macinate
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom
  • pentru ornat o ciocolata neagra si zahar pudra
  • 150 gr de unt sau margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de Craciun:

Blat:se separa albusurile de galbenusuri,se freaca galbenusurile cu zaharul,sarea si uleiul.Albusurile se bat spuma tare,se adauga galbenusurile si apoi faina.Se unge tava cu putin ulei si se pune foaie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se pune pe un prosop,se ruleaza si se lasa putin la racit.

Crema:se fierb toate la foc mic,se raceste si se adauga untul sau margarina,esenta de rom si nucile.Se deruleaza  blatul si se unge cu aceasta crema,pe deasupra se orneaza cu ciocolata si zahar pudra.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cale prajituri