Rulada de piept de pui cu rosii

de carmenvlad in Pui, 25 Oct 2011 | 5344 vizualizari

 

Ruladele de piept de pui sunt usor de facut si deosebit de delicioase. Pot fi umplute cu legume, cascaval, masline sau pot fi simple asa cum le-am facut eu.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 rosii mari
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 legatura patrunjel  verde
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de piept de pui cu rosii:

Se feliaza pieptul de pui in patru parti (sau cate doriti, eu am avut 6 bucati), se bate usor fiecare felie in parte cu ciocanul de snitele. Se unge cu o pensula fiecare bucata de piept de pui cu ulei si se condimenteaza, pe amandoua partile cu sare si piper, busuioc, maghiran, nucsoara, boia de ardei si patrunjel verde tocat. Se pun pe un platou si se dau la frigeder pentru 1 ora. Apoi se scot de la frigider, se ruleaza fiecare parte si se prind cu scobitori ca sa ramana rulate. Se prajesc usor pe toate partile in uleiul ramas,  se scot si se pun intr-un vas termorezistent.

Rosiile se spala cu apa rece si se taie cubulete. Se pun peste ruladele din vas, se adauga feliutele de usturoi si se mai condimenteaza cu sare si piper daca este nevoie. Se da la cuptorul incins mediu pentru 20 de minute. Se scot ruladele pe un platou, se indeparteaza scobitorile, se toarna sosul peste ele si se decoreaza cu o crenguta de cimbru. Se pot servi calde cu piure de cartofi sau reci ca aperitiv.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de piept de pui cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu fasole verde si sos de smantana