Pui cu smantana

de COSTEO in Pui, 23 Iul 2013 | 15372 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pui
  • 5-6 cartofi
  • 12 linguri smantana
  • 150 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita sare.
  • piper
  • 1/2 pulbere de cimbru si maghiran
  • 3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana:

Puiul il taiati bucati si se aseaza intr-un vas jena(care rezista la foc)sau in vas de ceramica,in care a fost inabusita ceapa taiata marunt cu 3 linguri de apa si un praf de sare, pana a devenit sticloasa.Totodata se adauga si untul, dupa ce s-au pus 3-4 linguri de apa ,apoi se lasa sa fiarba inabusit. Cand sunt pe jumatate cuprinsi de fierbinteala,se adauga 6 linguri de smantana care a fost bine amestecata cu faina si cateii de usturoi striviti sau taiati marunt. Separat se fierb cartofii,se curata,se taie sferturi,in apa cu sare.Inainte de a se servi la masa,se adauga,cartofii scursi de zeama,6 linguri de smantana,pulberile de cimbru si maghiran,iar deasupra (optional) patrunjel verde taiat marunt.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca e un pui de tara este si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui in sos si galuste cu cascaval