Rulada pufoasa cu gem

de violeta30 in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 4 linguri de apa
  • lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • gem
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada pufoasa cu gem:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul, uleiul, lamaia rasa, vanilia si apa pana devine o crema densa (sa nu va speriati ca la inceput va fi putin lichida, pe parcurs ce se va bate, se va intari). Adaugam si faina peste crema de galbenusuri. Va trebui sa folosim o lingura. Amestecam peste crema si albusurile spuma, tot cu lingura, dar cu grija.

Optional - Pentru a face grilajul cu cacao, luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu 2 linguri de cacao. Punem amestecul intr-o punga pe care o taiem la un capat (vom face o taietura mica). Intindem dupa imaginatie peste hartia de copt pe care am asezat-o in tava (linii drepte, oblice sau cerculete, puncte, etc). Rasturnam crema de galbenusuri peste grilajul facut, nivelam si dam la cuptor. Primele 20 minute nu deschidem cuptorul. Focul cuptorului trebuie sa fie cat mai mic.

Dupa ce s-a copt (eu am tinut-o exact 20 minute, dar depinde de cuptor) o rulam intr-un prosop si o lasam 5-10 minute rulata, apoi vom intinde din nou si acoperim cu gem toata suprafata. Rulam strans si asezam pe un platou. Se poate pudra sau se va servi asa. Eu nu am vrut sa stric modelul :))

Se taie felii de grosimea unui degete.

Se face foarte usor si rapid.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Mie mi-a mai ramas crema cu cacao si am tras linii si deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pufoasa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

12.10.2015, 15:28

Rocsi 1

12.10.2015, 19:54

Iau doua feliute, sa stii

Panacris 1

14.10.2015, 19:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata