Rulada ,,Veselie in culori"

de anuta in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2010 | 6250 vizualizari

 

Pentru ca este perioada spanacului,va propun o reteta deosebit de buna

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 500 g spanac congelat,
  • o legatura de ceapa verde(eu am pus o ceapa rosie, de apa ,
  • 4 oua,,
  • o lingurita de condiment Delikat ,
  • un praf de piper ,
  • un praf de amestec de condimente(cimbrisor,maghiran,busuioc,coriandru,foi de dafin) ,
  • marar  patrunjel verde,
  • 3 linguri varfuite cu faina,
  • Umplutura:
  • 12 bucati branza feliata topita,
  • 8 felii muschiulet sau alt mezel,dupa preferinta,
  • 250 g branza topita afumata Camembert
  • Ornat:
  • 100 g miez de nuca prajita si macinata,
  • o feliuta de branza topita ,
  • cateva rosii cherry
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada ,,Veselie in culori":

1. Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine ,pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.

2. Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.

3.  Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit,presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada ,,Veselie in culori"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

marianascarlat 1

29.04.2013, 16:55

La multi ani!

Ina 1

29.04.2013, 21:52

multi ani sanatosi!

MIUTA 1

29.04.2014, 21:28

La multi ani fericiti !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor