Rulouri cu merisoare

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 3284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 70 ml ulei
  • 1/2 cana zahar+1/2 pentru interior
  • 70 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 150 g merisoare
  • scortisoara macinata
  • rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu merisoare:

Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu zaharul , sarea si drojdia.
Incalzim laptele cat sa tinem un deget in el  fara a ne arde.
Facem o adancitura  in faina in care turnam laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si il lasam la cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il framantam pana ce scoatem aerul din el, apoi il intindem sub forma de dreptunghi. Il ungem cu untul topit, presaram deasupra zaharul, scortisoara, rom  si merisoarele (daca sunt prea uscate  le punem pentru 2 minute la cuptorul cu microunde intr-un castron cu 2-3 linguri de apa).

Rulam aluatul sub forma de sul si taiem bucati de aproximativ 2 cm. Asezam bucatile intr-o tava pe hartie de copt si le lasam sa creasca 20 de minute. Le coacem pana se rumenesc la cuptorul preincalzit la temperatura medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri