Salam de bicuiti cu fructe Kaki

de nadina73 in Dulciuri, 9 Dec 2010 | 6287 vizualizari

 

O dedicatie speciala pentru Bunica noastra de pe Bucataras.ro,bunica sper ca sti de ce ti-am facut dedicatia cu asteste fructe?pup

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuti
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 pachet de unt (250g )
  • 350 ml lapte
  • esenta de rom
  • 2 -3 fructe Kaki
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de bicuiti cu fructe Kaki:

Se topeste ciocolata in lapte , se pune si untul . Biscuitii se zdrobesc , nu foarte marunt si se amesteca cu cacao si esenta de rom. Fructele se curata de coaja(nu e oblogatoriu) se taie in cubulete mici . Se pune siropul de ciocolata cu lapte peste biscuiti si se amesteca bine.

La final ,se pun fructele taiate si se amesteca sau se pun biscuitii pe folie de plastic, se presara fructele si se ruleaza (cum doriti, eu le-am incorporat in compozitia de biscuti) si se da la rece pentru 2-3 ore , asta daca aveti rabdar. Eu nu prea am, asa ca nu ma mai mir de copii.

Aceste fructe , nu au samburi si au un gust deosebit de bun, ceva de gen pepene galben, caisa... Sincer, nu stiu cu ce sa-l aseman, dar stiu ca sunt si in Romania din cate am inteles(vezi poza cu fructul mai jos)

PS.Bunica sper ca te-am surpins placut! Va invit la masa.

TIPS-URI

1

daca nu sunt coapte fructele Kaki sant foarte foarte amare, gen pelin, cine cunoste

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de bicuiti cu fructe Kaki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

11.12.2010, 01:40

chiar daca e pentru altcineva , ma strecor si iau macar coltul

Bunica 1

13.12.2010, 21:17

Dragele mele dragi...... eu impart cu voi acest minunat salam de biscuiti cu fructe Kaki ! Multumesc mult, Simona !

MIUTA 1

15.12.2010, 11:32

La favorite cu reteta,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caramela