Salam de biscuiți

de Zamfira in Prajituri, 24 Oct 2015 | 4354 vizualizari

 

O rețetă clasică de desert pe bază de biscuiți. Se prepara foarte ușor, rapid și este deliciosă.

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiți clasici
  • 7-8 buc. de rahat colorat
  • două mâini de nuci
  • 100 g stafide
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri pline cacao
  • 1 esență rom
  • 3 linguri zahăr tos
  • 4 linguri nucă de cocos pentru decor
  • folie alimentară sau folie de plastic
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiți:

Biscuiții îi rupem în bucăți mai mari.

Rahatul și nucile se mărunțesc în cubulețe mici cu latura de 1 cm.

Se pun la foc laptele, când s-a încălzit adăugăm untul.

Când s-a topit untul adăugăm zahărul  și cacao, amestecăm până când se topește zahărul și se absoarbe cacaua. În final adăugăm stafidele și esența de rom. Amestecăm totul și lăsăm să dea în clocot de două, trei ori.

Compoziția rezultată se toarnă peste biscuiții amestecați cu rahatul și nuca mărunțită. Se omogenizează cu grijă.

Compoziția se lasă sa se lege 10 minute.

Se întinde folia alimentară pe masa de lucru, o presărăm cu nucă de cocos.

Se așează compoziția pe zona presărată cu nuca de cocos, o tasăm cu mâna, presărăm nucă de cocos deasupra și apoi o rulăm cu folia, cât mai strâns.

Salamul se ține la frigider minim 4 ore, după care se poate servi feliat.


Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiți" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Zamfira 1

24.10.2015, 21:23

Cu drag Rocsi

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 09:05

simplu de facut si excelent de bun!

Zamfira 1

26.10.2015, 09:28

Ne place foarte mult, Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata