Salam de biscuiti reteta

de Irina in Prajituri, 24 Ian 2012 | 53286 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
M-am trezit zilele trecute cu o pofta teribila de salam de biscuiti...Si mi-am sunat mama si am intrebat-o cum ne facea ea cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 200 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • esenta de rom 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele... 

Am folosit biscuiti Petit beurre pentru ca sunt dulci, moi si usor de sfaramat. Am adaugat cele trei linguri de cacao, putina esenta de rom si am amestecat ingredientele. 

Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul pana s-a format un sirop consistent, dupa care am adaugat untul. Am amestecat pana s-a topit untul si siropul obtinut l-am turnat peste ingredientele din castron (dupa ce s-a racit putin) si am omogenizat bine.

 Am rasturnat compozitia pe o bucata de folie alimentara, dandu-i forma de salam si impachetandu-l bine.

Cu greu l-am tinut trei ore in frigider pentru a se intari. 

Mmmm, are gustul copilariei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri aromate