Salam de biscuiti reteta

de Tuxedo in Prajituri, 5 Apr 2013 | 16640 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta Daca ati sti de cand nu am mai mancat un salam de biscuiti! cred ca au trecut secole! l-am facut dupa sute de cautari pe internet, unde am gasit fel si fel de retete care mai de care mai gustoase, cu rahat sau cu stafide, cu margarina sau sirop…eu l-am ales pe acesta, care mi s-a parut perfect ca si compozitie. Eu i-am adaugat stafide si caise confiate dar nu-i musai!!! Merge si fara, dar nuca nu trebuie sa lipseasca, si neaparat prajita putin! Este un deliciu, nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bun a iesit!

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 80 gr nuca tocata mare
  • 200 gr caise confiate
  • 100 gr stafide
  • 250 gr zahar
  • 100 gr unt/ margarina
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de vanilie/rom
  • nuca de cocos (pentru ornat)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Amestecam laptele cu zaharul si cacaoa si le punem pe foc sa se incalzeasca si sa se topeasca zaharul.Cand s-au infierbantat punem si untul in craticioara si amestecam continuu apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam si vanilia cand s-a racit.

Faramam biscuitii cu mana sau cu un facalet.

Prajim putin nuca intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam putin in palme ca sa se scuture de cojite.

Punem biscuitii, nuca, stafidele si caisele confiate (pe care le-am taiat) intr-un bol si turnam siropul de lapte si cacao peste acestea amestecand pana cand se leaga.  S-ar putea sa nu fie nevoie de tot siropul.

Pe o folie de plastic presaram zahar pudra si punem jumatate din compozitie, ruland dintr-o parte si din alta ca sa scoatem aerul din salam. Dupa ce l-am uniformizat, legam salamul la capete cu sfoara si dam la frigider pana se incheaga (cca 2 ore).

Procedam la fel si cu cealalata jumatate de compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Braduti de Craciun