Salam de biscuiti reteta ( de post )

de Ina in Dulciuri, 10 Iul 2011 | 22776 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un desert ce te scoate din incurcatura in zilele de post

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 800 g biscuiti populari
  • 400 g rahat taiat cubulete mai mari 
  • 100 g stafide
  • 1 pachet margarina
  • 6 - 8linguri de caco
  • 6 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta ( de post ):

Salam de biscuiti reteta

  Intr-o oala punem la fiert, la foc mic : apa, zaharul , stafidele si cacaoa. Cand dau in clocot, adaugam rahatul taiat cuburi marisoare. Mai lasam 2-3 clocote si  oprim focul.  Lasam putin la racit, apoi topim in sosul obtinut un pachet de margarina. Adaugam si cele 2 fiole cu esenta de rom  si amestecam.

  Biscuitii se rup in maini sau se zdrobesc cu sucitorul, avand grija sa nu fie bucatile prea mici.   Adaugam peste ei sosul cu rahat si mestecam energic, pana ce tot sosul este absorbit de biscuiti.  La nevoie se mai adauga sirop de zahar si cacao. ( Eu nu mai pun, pentru ca nu-mi place sa fie prea gelatinos, imi place mai uscat, sa simt mai bine biscuitii :D ) 

  Pe o folie alimentara presaram  un strat  de nuca de cocos .  Formam cu mana suluri de salam de biscuiti  pe care le tavalim prin  nuca de cocos, apoi le asezam pe folia presarata, la randul ei, cu cocos, si impachetam . Lasam la rece cel putin 2 ore, apoi feliem si servim.

TIPS-URI

1

La fiert, rahatul se va topi partial , de aceea nu e bine sa-l taiati in bucati prea mici  pentru ca nu va mai fi vizibil in prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuitit fragezi cu finetti