Salam de biscuiţi, reţetă de post

de Bunica in Prajituri, 26 Apr 2016 | 3332 vizualizari

 

Eheeeee! N-am făcut de foarte mult timp salam de biscuiți și m-a apucat un dor:)))) și cum aveam tot ce-mi trebuie ,am purces la preparat Salam de biscuiţi, reţetă de post.

 

INGREDIENTE

  • 320 g. biscuiți populari
  • 200 g. rahat
  • 200 g. stafide
  • 200 g. nucă
  • 200 g. zahar
  • 1 lingură cacao
  • 1 fiolă esentă de rom
  • 300 mi. apă
  • un pachet margarină Rama
  • 2 linguri gem de prune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă de post:

Salam de biscuiţi, reţetă de post

Pentru început pune apa cu zahărul și cacao la fiert.

Lasă să clocotească 5 minute.

Stinge focul și adaugă margarina,tăiată cuburi mici.

Amestecă până la omogenizare.

Adaugă esența de rom.

Mărunțește biscuiții prin rupere.

Taie rahatul în cubulețe.

Ia un vas (cratiță,castron) mai larg și pune biscuiții,rahatul,stafidele,nuca măcinată grosier,gemul de prune si amestecă.

Toarnă jumătate din sirop peste ingredientele uscate și amestecă bine.

Mai toarnă jumătate din cantitatea de sirop rămasă și amestecă pentru a pătrunde bine în toate ingredientele.

Întinde folie alimentară pe blatul de lucru,pune 3-4 linguri din compozitie și rulează căt mai strâns.

Dupa ce ai terminat compoziția dă la frigider 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

Se pot face mai multe suluri mici sau două mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă de post