Salată bulgărească

de miki_a in Salate, 1 Iun 2015 | 11509 vizualizari

 

O salată plină de arome si prospeţime...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde (de preferat cea cu frunza creata);
  • 3 cepe verzi;
  • 1 castravete Fabio;
  • 4 rosii potrivite (eu am folosit Roma);
  • 200 g telemea Delaco;
  • 200 g sunca presata;
  • 4 oua fierte tari;
  • 100 g masline negre;
  • ulei de strugure;
  • sare;
  • otet;
  • verdeata, boabe de porum, ardei rosu, piper, zeama de lamaie (optional).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată bulgărească:

Spalam salata in mai multe ape pentru a indeparta nisipul dupa care o punem la scurs pe servete absorbante.

Spalam legumele si le curatam. Incepem sa le taiem.

Fierbem ouale tari (10 minute din momentul punerii pe flacara).

Intr-un vas punem ceapa taiata rondele, salata verde scursa bine si rupta cu mana, castravetele si rosiile taiate cuburi. 

Taiem telemeaua si sunca in felii si cubulete. Le adaugam peste salata.

Curatam ouale si le taiem dupa plac. Adaugam si maslinele.

Condimentam cu sare, piper, otet, ulei, zeama de lamaie etc.

Amestecam si servim.

Este foarte buna de consumat in perioadele calduroase.

TIPS-URI

1

Cantitatile de legume pot varia in functie de gustul personal. Puteti adauga ardei si boabe de porumb, puteti renunta la oua si castravete, puteti face ce combinatie doriti. Importante sunt telemeaua, sunca presata si salata verde.

2

Uleiul poate fi de care doriti: de masline, de floarea-soarelui, de rapita etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată bulgărească" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu ou