Salata Caciula Mosului

de Rahela Velicu in Salate, 18 Dec 2019 | 3704 vizualizari

 

O salata gustoasa si foarte potrivita pentru masa de Craciun. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3-4 castraveti murati
  • 3 oua fierte
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapa medie
  • 100 g branza telemea
  • 100 g maioneza
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caciula Mosului:

Mai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale.

Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii murati. Branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Tocam si carnea fiarta, tocam si morcovii si ceapa si le punem toate intr-un bol. Tocam si ouale cubulete, iar un galbenus ( sau chiar mai putin)  il amestecam cu putina maioneza si il dam prin branza data pe razatoarea cu ociuri mici. Adaugam si maioneza si un praf de sare si amestecam bine.

Gogosarii murati ii taiem julienne.

 Asamblam salata pe un platou sub forma de cupola. Ornam cu felii de gogosar, punem motul caciulii din galbenusul de ou. La baza caciulitei, adaugam restul de branza data pe razatoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caciula Mosului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf