Salata cu ghebe

de Rocsi in Conserve, 6 Oct 2014 | 4447 vizualizari

 

Cu ani in urma, aceasta salata nu lipsea din camara noastra. In ultima perioada nu a mai fost pregatita deoarece fiind doar eu cu mama nu se prea manca, cel putin eu nu prea mai consum asa ceva. Totusi am ales acum sa fac cateva borcanele ca tot ii povesteam sotului de ea, insa nu stia cum este. A gustat, chiar a mancat, i-a placut! :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ghebe (de preferat este sa folositi din alea micute, sunt mai aspectoase)
  • 4 gogosari mari
  • 3 cepe
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cani cu apa
  • 1 cana otet
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura sare mare
  • 100 ml ulei
  • boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu ghebe:

Spalam bine borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos, pe un prosop curat (mie mi-au iesit 4 borcane de 800 gr).

Curatam ghebele, le spalam in multe ape, apoi le punem la fiert pentru 15-20 de minute. Cand sunt gata le scurgem de apa.

Ceapa o curatam, o taiem pestisor, gogosarii ii curatam de seminte si ii taiem fasii subtiri si mici.

Decojim morcovul si il dam pe razatoarea mare.

Intr-o oala punem apa, otetul, uleiul, zaharul, sarea, boabe de piper si foile de dafin rupte bucatele.

Transferam totul pe foc si cand incepe sa clocoteasca adaugam ceapa.

O lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi punem morcovul si gogosarul pentru alte 3-4 minute.

Incorporam buretii, amestecam si lasam totul sa fiarba cam 5 minute.

Oprim focul cand este gata.

Punem salata fierbinte in borcane si zeama ca sa o acopere.

Infiletam capacele, invelim borcanele intr-o patura si le lasam pana a doua zi acolo, cand le ducem la rece.

Pofta buna! O bunatate pentru iarna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de ghebe