Salata de caracatita

de Doralinda in Fructe de mare, 21 Noi 2012 | 9876 vizualizari

 

Asa cum in Spania se mananca mult "tapas" (antreuri) asa si in Grecia se obisnuieste cu "mezedes" si multe dintre ele sunt fructe de mare. Azi voi posta aceasta reteta care o pot manca la nesfarsit! Din pacate nu am facut fotografii din timpul prepararii dar nu ati pierdut nimic!

 

INGREDIENTE

  • 1 caracatita congelata in jur de 2 kg
  • o capatana de usturoi
  • mult otet
  • mult ulei de masline (cca 400 ml )
  • sare
  • oregon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de caracatita:

Fierbem caracatita intr-o oala sub presiune asa congelata cu cca 5 pahare de apa, sa fie destula ca sa nu se arda! Dn momentul in care se ridica valva de la oala( sau cand incepe sa "fluiere, depinde de modelul oalei) lasam la foc mic 45 minute. Cand e gata fiarta ( puteti verifica daca e fiarta intepand cu o furculita, daca e  moale e ok) o lasam in strecuratoare ca sa se raceasca ptr a o putea taia mai bine.

Intre timp curatam usturoiul si dam prin razatoare. Cand s-a racit, o curatam de pielita inchisa la culoare si o taiem bucati mici. Punem intr-un bol toate ingredientele si amestecam. Trebuie sa fie acoperita de ulei si otet ( otet puneti dupa gust, mie imi intra cam 300 ml).

Se mananca cu o salata de cartofi, sau doar cartofi fierti.

TIPS-URI

1

Daca nu o veti manca toata, puteti pune in borcane si bagati la congelator si scoateti doar cand si cat veti servi.

2

se poate folosi si caracatita proaspata, dar TREBUIE sa o congelati intai cateva zile ptr a fi carnea moale!

3

Se poate folosi si caracatita mai mica, dar e mai gustoasa cand e mai mare, cu fierberea se strange carnea si va ramane bucati foarte mici. In fotografia afisata, caracatita a fost de 3 kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de caracatita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Doralinda 1

22.11.2012, 12:12

Comanligia, daca iti palc fructele de mare, incearca!

Mihaela11_jo 1

02.12.2012, 21:08

Delicatesa

Doralinda 1

02.12.2012, 22:41

Mmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu fructe de mare in otet