Salata de dovlecel la borcan

de Ksenya in Conserve, 27 Iul 2020 | 6164 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul dovleceilor, m-am gandit sa vin cu o reteta pe care o fac des in perioada aceasta. Este o salata care merge bine la antreuri, aperitive sau garnituri.
Va indemn s-o incercati si voi! Merita.

 

INGREDIENTE

  • 2-2,5 kg de dovlecei tineri
  • 50 g sare
  • 125 g zahar
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura rasa piper
  • 125 ml otet 9%
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecel la borcan:

Dovleceii ii spalam si ii taiem in 4 pe lungime, apoi feliute.

Adaugam usturoiul zdrobit, sarea, zaharul, piperul si amestecam.

Adaugam otetul, patrunjelul si mararul tocat.

Amestecam de 4 ori timp de o ora , o data la 15 minute.

La utlima amestecare, vom sesiza ca dovleceii au lasat suficient lichid.

Umplem borcanele de 800 ml (sterilizate in prealabil) tasam pana iese la suprafa lichidul lasat.

Inchidem borcanele cu capace sterilizate si le sterilizam inca 15 minute din momentul cand a aparut primul clocot in apa.

Din cantitatile de mai sus rezulta 4 borcane.

TIPS-URI

1

Alegeti dovleceii tineri

2

La conservare adaugati doar sare neiodata

3

Se poate consuma imediat la masa dupa o ora de la preparare sarind peste sterilizare

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecel la borcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete la borcan