Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar

de mihaelar63 in Salate, 12 Sep 2021 | 2769 vizualizari

 

   ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
La noi in zona fasole verde nu s-a prea facut . Am fost bucuroasa sa descopar ca pe cele doua randulete ale mele din gradina , fasolea verde frantuzeasca [ fideluta } sedea ciorchini . Fasolea aceasta este o adevarata delicatesa .
 Din recolta de fasole am gatit ciorba , am pus in congelator pentru iarna . La curatire am avut grija sa o pun pe cea mai maruntica si frageda , pentru salata .
Noua ne place salata preparat cu iaurt in loc de maioneza . Este mai light si eu zic , chiar mai gustoasa. SDe data aceasta a fost aasociat cu ce aveam in frigider : minicubulete de branza Cheddar [ in doua culori ].
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole frantuzeasca -fideluta
  • 100gr mini-cubulete branza Cheddar
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 ml iaurt grcesc 10% grasinme
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verd e
  • piper negru macinat
  • sare
  • lamiie proaspat stoarsa -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar:

  1.  Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute .
  2. Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul .
  3. Se scurge apa de pe ea si se clateste cu apa foarte rece [ chiar de la frigider ] pentru a pastra culoarea frumoasa .
  4. Fasolea se lasa la racit . Preferabil daca aveti timp  pastrata chiar la frigider .
  5. Usturoiul , si ceapa se toaca marunt . Gogosarul se taie cubulete .
  6. Amestecati intr-un bol uleiul , iaurtul , sarea , piperul si patrunjelul verde tocat .
  7. In acest amestec  incorporati fasolea verde , gogosarul si jumatate din cubuletele de branza .
  8.  Gustati si sarati/ piparati  daca mai este nevoie .
  9. Dupa gustul meu a fost nevoie de putin gust mai acru . Pentru asta am folosit zeama de lamie proaspat stoarsa .
  10. Decorati  cu cubulete de Cheddar , gogosar si frunzulite de patrunjel verd e.
  11.  Salata  se serveste dupa ce a stat la rece . Este mai racoroasa si mai gustoasa dupa ce s-au imbinat aromele .
  12.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Salata se serveste dupa ce a stat la rece . Este mai racoroasa si mai gustoasa dupa ce s-au imbinat aromele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole verde rasol