Salata de peste marinat Felicia

de nico15 in Salate, 7 Noi 2010 | 6779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 – 4 bucati de peste marinat
  • 2-3 portocale
  • 1/2 legatura de marar
  • 1 ceapa rosie
  • 20-30 gr de nucsoara
  • 150 gr de varza rosie
  • 100 gr varza alba
  • 2 gogosari acri
  • 20 gr de mac

Dressing:

  • Juice de la o lamaie
  • Juice de la o portocala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 lingura de maioneza light
  • 1 lingurita mustar frantuzesc boabe
  • 1 plic Knorr Mediteranean

Design: Se poate decora cu alge marine sau fara 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de peste marinat Felicia:

Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa) 


Pestele se depieleaza(se curata de piele) si se taie in cubulete potrivite, se curata portocalele si se taie tot in cubulete potrivite se toaca varza (rosie/alba) foarte fin, se adauga nucsoara, se taie gogosarii in cubulete, iar mararul se toaca si se adauga in salata, ceapa se taie julien. Se poate aranja salata ca in imaginile alaturate. Compozitia se-n parte in doua parti, peste o jumatate de compozitie se pune varza rosie iar peste cealalta compozitie se adauga varza alba, pentru a nu combina culorile, ele vor aparea ca doua culori separate ca in imaginile alaturate.

Dressingul este format din: juice-ul stors de la o lamaie si o portocala, o lingurita mustar boabe frantuzesc, iaurt, maioneza, sare, piper, se adauga mararul si se adauga plicul de Knorr Mediteranean. Salata se va aranja ca in imaginile ataturare iar mac-ul va fi presarat de salata de varza alba.

Se poate decora cu un trandafir de rosie, fasii de ardei verde, sau cu alge marine, iar farfuria se poate desena cu diferite topping-uri.

TIPS-URI

1

Algere marine trebuies un pic inmuiate in apa, dupa care se tamponeaza pentru a ramane cat mai uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de peste marinat Felicia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Corinuta 1

07.11.2010, 19:13

cine-i Felicia?

nico15 1

07.11.2010, 19:59

Am cautat ca fiecare salata pe care o inventez sa o dedic cuiva dupa ce aflu, ce ingrediente ii plac, inventez reteta si o dedic respectivei persoane, asa ca marea majoritate a salatelor mele au nume, iar aceasta este pentru matusa mea Felicia, Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Salata racoroasa de paste