Salata de vinete cu legume coapte

de katty in Mancaruri de post, 30 Aug 2017 | 5455 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-vinete-cu-legume-coapte-71290.html
Aceasta este reteta dupa care m-am inspirat, am pastrat si numele, pentru ca asta este in definitiv ce am facut, dar am schimbat legumele dupa preferintele noastre.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete medii
  • 2 dovlecei tineri
  • 2 ardei kapia
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • usturoi tocat fin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu legume coapte:

Punem vinetele pe o plita si le coacem bine pe toate partile. Le dam jos, le descojim si  le scurgem de zeama intr-o sita si le lasam sa se raceasca. Dupa ce s-au scurs bine si s-au racit le maruntim bine.
Intre timp curatam dovleceii de coaje si ii taiem felii.

Curatam ardeiul kapia si il taiem felii. Amestecam legumele cu un praf de sare si putin ulei de masline si le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana legumele se inmoaie.
Le scoatem, le lasam sa se raceasca si le taiem marunt, apoi le amestecam cu vinetele, usturoiul,uleiul de masline, sare si piper.
Servim salata rece cu rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita marinat la gratar