Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 24 Mar 2016 | 2573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame taitei lati din orez
  • 100 grame alune neprajite si nesarate, decojite
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 3 frunze Kaffir uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir
  • 6 rosii cherry
  • 1 chili
  • 1/2 legatura busuioc
  • 1 ligurita zahar
  • 3 linguri sos de peste
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 3 limes
  • 2 morcovi
  • 1/2 castravete
  • 1 bulb fenicul
  • 1/2 varza
  • 100 grame creveti pre-gatiti, mici
  • 1 legatura menta
  • 350 grame tofu moale (silken)
  • 1 lingura sos dulce de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti):

Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei.

Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie. 

In vasul unui blender (robot de bucatarie) se adauga usturoiul, ghimbirul. rosiile cherry, chiliul si busuiocul. Se transforma in pasta, apoi se adauga zaharul, sosul de peste, 2 lingurite ulei de susan si sucul de la 3 lime. Se amesteca pentru omogenizare. 

Se feliaza morcovii, catravetele, feniculul si varza cat mai fin, folosind o mandolina. Se adauga dressingul obtinut anterior si se amesteca usor. 

Se scurg taiteii, se amesteca cu salata, se adauga crevetii si menta tocata. 

Se taie tofu cuburi si se amesteca cu sosul dulce de chili. 

Se adauga peste salata si se serveste cu alunele prajite, presarate deasupra si bucati de lime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver