Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver

de anca_rm in Jamie Oliver, 30 Iul 2014 | 6928 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si usor de facut , dar cam mica . Daca sunt mai multe guri care trebuie sa ajunga la cate o felie atunci trebuie sa faceti doua portii.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar (7 linguri)
  • prune taiate pe jumate (cat sa acopere tava ,)
  • 3 oua
  • 100 gr faina (5 linguri)
  • 40 gr faina de malai (2 linguri)
  • 1 lingura cacao (optional)
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver:

Incalzim cuptorul la 180 grade .

Intr-o tava de diametru de 20 cm , punem 50 gr unt pe ochiul de aragaz . Tava trebuie sa reziste la cuptor . Eu am folosit o tava de tarta termorezistenta . Cand untul este topit adaugam 100 gr zahar si 1 lingura de apa si lasam pe foc cam 5 minute pana devine un sirop dens.

Prunele spalate si taiete in jumate le punem in sirop si avem grija sa  ajunga cu toate partile in sirop . Le aranjam in asa fel incat sa fie toata tava acoperita cu prune . Lasam deoparte .

Separam galbenusurile de albusuri.

Intr-un vas punem untul ramas si il batem impreuna cu restul de zahar . Cand avem o spuma si nu se mai simte zaharul adaugam pe rand cate un galbenus de ou , amstecand bine dupa fiecare . Cand am termninat de adaugat galbenusrile punem faina , faina de malai si cacao daca doriti . Omogenizam si punem deoparte.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare . Adaugam albusurile peste partea cu faina , amestecam usor si turnam totul peste prune. Nivelam avand grija sa nu deranjam prunele , iar deasupra rupem bucatele de ciocolata .

Dam la cuptorul incins pentru 35-40 minute.

 

 

TIPS-URI

1

serviti cu frisca sau cu inghetata

2

daca nu puneti cacao atunci adaugati inca o lingura de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu pere