Saramură de macrou

de madi_marin in Peste, 25 Iul 2014 | 10057 vizualizari

 

Aşa cum spuneam, macroul este unul din peştii preferaţi. De data asta l-am pregătit sub formă de saramură delicioasă şi picantă!

 

INGREDIENTE

  • 4 baby macrou
  • 2 ardei capia
  • 2 roşii
  • usturoi
  • sare
  • boia iute
  • piper
  • zeamă de lămâie
  • pătrunjel proaspăt
  • ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de macrou:

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap.

Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald.

Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită.

Se prepară saramura : se pune apă la fiert şi când clocoteşte se adaugă usturoiul  tocat, ardeii şi roşiile tăiate fâşiuţe, boiaua, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se lasă câteva minute la foc iute.

Peştii fripţi se pun într-un castron şi se adaugă deasupra saramura. Se lasă 10 minute la odihnit, apoi se poate servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramură nature de ştiucă & Mămăligă