Saramura de macrou

de MotanLaOale in Peste, 21 Oct 2014 | 7511 vizualizari

 

Foarte buna a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 1 macrou
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 2 rosii
  • 4-5 rosii chery
  • 5 catei usturoi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de macrou:

Eu am facut un singur peste ca nu mananc decat eu. Se pot face oricati.

Pestele se curata, se spala si se sterge de apa.

Se pune o tabla pe focul de aragaz si cand este incinsa se da focul mic si se presara un strat de sare grunjoasa.

Se pune pestele pe sare si se prajeste pe ambele parti pana este facut.

Intre timp se pune o olita cu apa la fiert.

Se pun in olita ceapa, ardeiul, gogosarul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se da deoparte de pe foc.

Se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pestele este gata facut se pune intr-un vas si se toarna peste el zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

 Se serveste cu mamaliga.

 

 

TIPS-URI

1

Merge foarte bine cu ardei iute daca va place.

2

Daca se face pe gratar, alaturi de peste se pot coace si ardeii si rosiile pentru un alt gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ksenya 1

22.10.2014, 10:35

da,daca se face pe gratar merg si pentru dukanezi. Faina reteta!

mirela0911 1

23.10.2014, 19:29

Ce bunatate!

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:10

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de macrou reteta traditionala romaneasca