Saratele cu telemea si chimen

de Carmen_g in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2015 | 4490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g telemea
  • 10 linguri cu smantana
  • 200 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 2 linguri cu chimen
  • 1 lingurita sare( daca nu e prea sarata telemeaua)
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu telemea si chimen:

Se amesteca toate ingredientele  si se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Se imparte aluatul in doua parti egale si fiecare parte de aluat se intinde cu sucitorul pe o hartie de copt de dimensiunea tavii de la cuptor. Cu o rola de pizza se taie saratele de dimensiunea dorita. Prefer sa intind aluatul direct pe hartie de copt pentru a nu manevra foarte mult saratelele si sa-si piarda forma.

Se transfera totul in tava si se coace 15-20 minute sau pana cand saratelele sunt usor rumene.

 

TIPS-URI

1

Inainte sa le pun la cuptor, eu am presarat si cateva seminte de susan peste saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu telemea si chimen" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

monik80 1

17.03.2015, 21:00

ff bune

mihaelar63 1

28.03.2015, 11:06

anaion 1

06.04.2017, 10:30

excelente saratelele ,mersi frumos pentru postare ,sa aveti o zi buna dragi bucatarasi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea